Weboldalam használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Rólam is olvass valamit

Egy kicsit magamról

 

Te hogy mutatnád be a saját karaktered, egy pár bekezdéses szövegben úgy, hogy tényleg át tudj adni valamit magadból 2-3 perc alatt?

Én ezt, talán a legegyszerűbben, az általam képviselt művészeti ágak ötvözésésvel tudom elképzelni. Úgy gondolom, rólam az általam készített üveg ékszerek, üvegtárgyak, versek és könyvek mesélnek a legtöbbet. Így foglalkozhatok teljes munkaidőmben azzal a két tevékenységgel, amik az én világomat egésszé teszik. Verseimmel, könyveimmel gondolatokat és érzéseket ébreszthetek, míg az üvegeimmel örörmet szerezhetek neked, és a többi vásárlómnak.

Üvegtárgyaimhoz és ékszereimhez írok üvegverseket, amelyeket Üvegsztorinak neveztem el. Ilyenkor az alkotás közben létrejövő üveg történetet írom meg. Ebből minden vásárláshoz egyedi, személyre szóló, díszpapíros változat készül.

Minden egyes kézműves termékemet hű barátom és segítőtársam, Regina, a kedves angol agár kutyám szavatolja, az egyik kényelmes sarokból pislogva elégedetten.

Te, Én egy fekete gombszemű eb, és a minket összekötő üvegek.

Ezért szeretem ennyire a munkámat.

 

Élet sztori

 

Gyerekkorom óta vonzódom mindenhez, ami segíti a kreatív önkifejezésemet. Gimnazista koromban nem tudtam eldönteni, hogy képzőművész legyek vagy író, így lettem hát mindkettő.

Éltem, dolgoztam és tanultam külföldön, de csak az itthoni közeg áll az ember szívéhez a legközelebb. Bejelentkeztem Hefter Lászlóhoz, aki egy Ferenczy díjas győri üvegművész, és megkértem, adja át a tudományát nekem is. Több hónapig "éltem" a műhelyében. Nála tanulhattam meg, síküveg technikával üvegképeket, és üvegablakokat készíteni.

Nem tudtam nem észrevenni, hogy két művészeti ág között a padlóra kerültem, és ismerve addigi kiadatlan regényeimet, az éveket és a több millió karaktert, amelyeket végigírtam, arra kért, hogy csak egy dologgal foglalkozzam. Nehéz szívvel, de megfogadtam a tanácsát és csak az írással foglalkoztam egy darabig.

Miután nála befejeztem a tanulást, megjelent első regényem, az Anya kacag.

Ezután a második, Megszámolt babák címmel, és 2014 végén nem hagyott nyugodni a gondolat, és újra foglalkozni kezdtem az üvegművészettel.

Németh Sándor díszüvegezőtől, megtanulhattam Tiffany technikával maradandót alkotni.

Újra visszamentem Hefter Lászlóhoz megtanulni a fusing üvegolvasztás technikáját.

Bejártam az Iparművészeti Egyetemre Bohus Lászlóhoz, számtalan üvegművészt megismertem és üvegkiállításokra jártam.

 

Nem csak jártam kiállításokra, én is kiállíthattam a munkáimat:

- "Rózsaszín hús" című üvegkép Vam Design /VÁLASZTÁS VAM/ -Alkossuk meg jövőképünket!-

- "R-evolution 1956-2006" I. Nemzetközi Spanyolnátha Küldeményművészeti Biennálé

- Miskolc - Ifjúsági és Szabadidőház: Anya hallgat című üvegképek

Ezek az rendezvények fontos mozzanatai és mozgatórugi voltak az életemnek.

Ha jobban bele szeretnél merülni, az elkészítési folymatokba, ide kattintva bővebben is olvashatsz róla.

Remélem sikerült kellőképpen bemutatnom magam neked, és Téged is meglephetlek majd egy-egy üveggel, verssel, könyvvel a jövőben!

 

 

Czapáry Veronika