Weboldalam használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Így készítem az ékszereid

Egy kis érdekesség, és a technikák, amellyekkel dolgozom:

  • A fusing technika titka, hogy a termékeket többször olvasztom össze, így elkülöníthető, érdekes rétegeket kapok.
  • A Tiffany technika során, fóliával veszem körbe az anyagot, majd forró ónnal olvasztom össze, esetleg ólomsínbe teszem.
  • Az üvegfestési eljárás során, többféle kerámia és üvegfestékekkel is dolgozom, majd ezeket, különböző hőfokokon olvasztom bele az anyagba.
  • Az üvegrogyasztási technika alapja, hogy készítek egy negatív formát, melyre ráteszem az üveget, így megkapom a kívánt alakot.

Fusing (üvegolvasztási, üvegfestési, üvegrogyasztási) és Tiffany technikával dolgozom (és persze Reginával az agarammal), illetve az üvegolvasztó kemencémmel. A bonyolultabb Fusing termékeket többször olvasztom össze (760-900 fokig) egy szupertitkos eljárás során, mely hasonló a muránói üveg készítéséhez. Miután kialakítom az üveg végső formáját, egy különleges ragasztási technikával ragasztom össze a *nemescéllal.

Ha jobban tanulmányozni kezded a fusing technikával készült, prémium ékszereket, forgatva különféle mélységű üvegrétegeket fedezhetsz fel bennük. A színek és formák különböző perspektívákban helyezkednek el, tehát minden irányból különböző színekben gyönyörködhetsz, ahogy a kezedbe veszed.

*Ez az anyag nem veszti el a színét húsz év múlva sem, nem feketedik meg és nem fogja meg a kezed (fémjele: L316). Ha érzékeny vagy az ezüstre, esetlek a bőröd csak az aranyat preferálja, akkor ezzel az anyaggal jóban lesztek, hiszen teljesen nikkel mentes és antiallergén - (Nem úgy, mint az ezüst, amely tartalmaz nikkelt).