Weboldalam használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

"EZÜST KIÁLTÁS" medál

Ár:
4.990 Ft
Ekkor kapod kézhez: 2019. január 22.
Elérhetőség: Raktáron

ÜVEGVERSE: 

Ezüstösen kiabáltunk,

neki, neki az utcának,
te szép voltál, 
olyan szép, mint mikor,

nem láttalak ilyen szépnek többet,

de a vers, a kéz, csillogás, 
a marandó csillogás velünk marad,
maradandó, mindörökké tavasszal. 

Amikor kikeletkor szép a tél,
fogom a kezed és kiabálunk. 

 


 

 

Válassz:
ÜVEGVERS :
LÁNC TÍPUSA :

ÜVEGBE OLVADT KÖLTÉSZET

 • Az új darabja díszcsomagolásban érkezik majd meg. 

Anyaga / mérete, elkészítési módja: üveg / 0,5 X 1,4 cm / fusing technikával készült - bármilyen MÁS MÉRETBEN rendelhető, ha a TÁRGY-ba beleírja a kívánt méreteket. Ha kérdése van, keressen bátran az info@uvegsztori.hu-n, vagy a 0620-562-7449-es számon. 

Elkészítési ideje: 3-4 nap. Bővebben a szállításról: https://www.uvegsztori.hu/szallitas

Kollekció: Hipnotikus mályva (A kollekció többi darabjához kattints ide!) 

 • Fusing üvegolvasztási technikával készített, logózott, orvosi nemesacél szerelékkel elátott kézműves termék.
 • A termékhez személyre szóló üvegverset írok, melynek az első felét fentebb olvashatta. Ezt díszpapíron kapja meg, de rendelheti üveg előlappal, valamint  egyéni, kézzel készített olvasztásos üvegkerettel is verset. Mindkettő asztalra is tehető, valamint falra akasztható. 
 • Mivel mindenből csak egy darabot készítek, a kép illusztráció, nincs raktáron, csak hasonló rendelhető. Hogy mit értek hasonló alatt, kérem kattintson ide.  Ha nem biztos a hasonló hasonlóságát illetően, kérem kerresen meg. (Ha nem tetszik az adott hasonló, kétszer tudom átalakítani és minden esetben előre elküldöm a fotóját.) 
 • További fontos és hosszabb leírásokhoz kattints a Tudnivalók menűpontra, ezen menűpont mellett.

TUDNIVALÓK

 

Vers:

 • Minden rendelése mellé személyre szólóan elkészítem (Czapáry Veronika író/költő), az itt és a képeken olvasható vers első részének folytatását.
 • Tehát a vers első felét és a személyre szóló saját részét is, díszpapíron a termékedhez adom.
 • Ha ajándékozni szeretné, szívesen írok egyéni verseket is egy adott téma köré, kérem a megrendekés mellé a TÁRGYBA írja le ezen kéréseit, vagy keressen a megadott elérhetőségeim egyikén.   

A verseket kétféleképpen lehet kérni: 

 1. Díszpapíron, keretezve, üveg előlappal. (plusz 1500 huf) 
 2. Díszpapíron. 

Ezt, az ÜVEGVERS/KÖNYV kategóriában tudod megtenni.

Ékszer/tárgy:

 • Termékeimet kézzel készítem el, nem létezik két pontosan ugyanolyan belőlük. Mindegyikből 1-1 példány lát napvilágot mindenből (kivéve az egyszínű ékszereket). Az üveg mérete, formája, és mintázata miatt saját egyedülálló ékszere/tárgya lehet. 
 • Az ékszereket eredetileg orvosi nemesacéllal tervezem. Ez antiallergén, nem veszti el a színét húsz év múlva sem, nem feketedik meg,nem fogja meg a bőrt (fémjele: L316). Ha érzékeny az ezüstre, esetleg a bőre csak az aranyat preferálja, akkor ez az anyag Önnek való, mivel az ezüst tartalmaz nikkelt. Van, ahol több opció közül választhat (ahol így van, ott fel van tüntetve a a választék).
 • Egyedi, gyorsabban elkészíthető, valamint raktáron lévő darabok is megtalálhatóak, így a szállítási idő az elkészítés nehézsége szerint nő vagy csökken.
 • Ha tisztítani szeretné az ékszerét, akkor az ablaktisztító folyadéktól, vagy a szappanos / ecetes víztől visszanyeri régi csiloogását az üveg. 
 • Minden ékszerre 8 év garanciát vállalok, a ragasztásra és ha leejti az üveget, arra is. Bővebben: garancia

Többféle technikával dolgozom és persze Reginával az agarammal, illetve az üvegolvasztó kemencémmel. Van egy erre külön kialakított műhelyem, ahol minden helyet kap. 

A technikák, amellyekkel dolgozom:

 • A fusing technikával az üvegeket többször olvasztom össze, így elkülöníthető, többdimenziós rétegeket is kaphatok. A bonyolultabb Fusing termékeket többször olvasztom össze (760-900 fokig) egy szupertitkos eljárás során, mely hasonló a muránói üveg készítéséhez. Ha jobban tanulmányozni kezdi a fusing technikával készült prémium ékszereket, forgatva különféle mélységű üvegrétegeket fedezhet fel bennük. A színek és formák különböző perspektívákban helyezkednek el, tehát minden irányból különböző színekben látszanak.
 • A Tiffany technika során fóliával veszem körbe az üveget, majd forrasztópálkával és ólom olvasztom össze.
 • A síküveg technika esetén ólomsínekbe teszem az üveget és a síneket olvasztom össze ólommal. Ezt hívják ólmozott üveg technikának is. 
 • Az üvegfestési eljárás során többféle kerámia és üvegfestékekkel is dolgozom, majd ezeket különböző hőfokokon olvasztom bele az anyagba, vagy hagyom magában megszáradni.
 • Az üvegrogyasztási technika alapja, hogy készítek egy negatív formát éghető anyagból és többféle eljárással, erre ráteszem az üveget és így megkapom a kívánt alakot.