Weboldalam használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

ANYA KACAG - KÖNYV

Ár:
2.490 Ft
Ekkor kapod kézhez: 2019. február 25.
Elérhetőség: Raktáron

RÉSZLET

Így, mire felértem, bocsánatot kértem a Karcsitól, és elmondtam neki, hogy csókolóztam a Kelemennel, és nem tudok hozzá hűséges lenni. Aztán dugtunk egész éjszaka, sőt még másnap délután is. Ő nem ment be a munkahelyére, szabadságot vett ki, és egész nap szeretkeztünk, egy ideig jó volt, aztán már unalmas. Rendeltünk szusit, estére már tök kivoltam, mert úgy éreztem, gyenge vagyok hazajönni dolgozni, de utálok vele is lenni, úgy éreztem magam, mint az apámmal, hogy nem tudok kiszabadulni egy helyzetből, és örökre ott kell vele lennem.
Egész éjszaka arra gondoltam, hogy majd másnap otthagyom, majd másnap otthagyom, ezt gondoltam két napig, csak még ezt a napot kibírom vele, mert most még gyenge vagyok, de holnap reggel minden jó lesz, mert elmenekülök tőle örökre…(…)

Szerintem nekem jó lenne, ha ott lennék, ahol a nővérem van, mert neki biztosan nem fáj semmi, de lehet, megkínozták Apáék őt is, mielőtt eltűnt, erre gondolok.

Kinyitottam ma a fiókokat, megtaláltam bennük a csontokat, a tűszúrások nyomait, Anya testét, és a nővéremet is. Anya beteg, mint a nővéred, mondják, Anya beteg, árulják el nekem a halott állatok, és Panni néni, a szomszéd. Mikor jön haza a kórházból, kérdezem, a nővérem is eltűnt, nem tudjuk, nem teljesen mindegy, te csak várjad, hazajön egyszer, mondják. Anya szereti a Donald rágót, vigyünk neki a kórházba, én is szeretem a Donald rágót, te nem kapsz, csak Anya, mert ő jó Anya volt, te pedig rossz lány vagy. Sírni kezdek és rettegni, hogy soha többet nem jön haza, mindig azt hazudják, hazajön, és haragszom Anyára, hogy róla kell beszélnem, és egyedül hagyott ezekkel a rokonokkal.

 

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
MEGSZÁMOLT BABÁK - KÖNYV MEGSZÁMOLT BABÁK - KÖNYV
2.490 Ft

ÜVEGBE OLVADT KÖLTÉSZET

Szállítási ideje: munkanap

Cikkszám: K-AK

Formátuma: papír, keménykötésű

Adatok: 

  • Dedikált könyv
  • Regény, Jelenkor kiadó, 2012, 352 oldal
  • Szerkesztette: Csordás Gábor
  • Kötés könyv forma esetén: kemény tábla, védőborító.

TUDNIVALÓK

Leírás:

Budapest éjjel: tele csapdákkal. Budapest nappal: tele csapdákkal. Egy fiatal lány helyét keresi a sok csapda közepette. Viktória, az Anya kacag főszereplője Budapest éjszakai életében az alkohol, drog és szexualitás mámorába próbál menekülni, amelyet mindig a nappalok kijózanodása követ. Az Anya kacag egy körforgásszerű, a budapesti éjszakai élet forgatagában játszódó filmszerű könyv, a szingli-napló hardcore változata.

A naplóbejegyzésekben szókimondó őszinteséggel számol be a női szexualitás örömteli és fájdalmas pillanatairól, az újra és újra kiábrándultsággal végződő társkeresési kísérleteiről, valamint a művészpresszók és romkocsmák terében tett látogatásairól. Viktória egyik férfitől a másikig menekül szeretetéhségtől vezérelve, csalódásaira megfeleléskényszere miatt hisztérikusan reagál. A gyermekkori élmények a naplóbejegyzések közé ékelt lírai szövegbetétekben idéződnek fel, mint a korán meghalt anya emléke, az apa erotikus közeledésének rémképei, valamint az állandó bántások és megaláztatások mostohaanyjától, testvéreitől, és kora béliektől minduntalan felszínre törnek, valamint felnőttkori regresszív viselkedésében is megnyilvánulnak.

Az Anya kacag olyan pszichológiai regény, melyben nem a szenvedés mértéke a lényeg, nem a csapások száma számít, hanem az, hogy mindezt túlélte és megélte a főhős. Viktória a felnőttkora borzalmas történetei mögött pszichológusa segítségével próbálja megtalálni a gyermekkori okokat. Az újszerű női történet a szingliregények, „pöttyös könyvek” kifordításaként és kigúnyolásaként is értelmezhető. Olyan szépirodalmi mű, amely megmutatja azokat az élményeket, melyeket egy nőnek a társadalmi közbeszédben el kell hallgatnia.

Részletek a regényről szóló kritikákból:

„Sikerül-e a hősnőnek túljutnia folyamatos lelki válságán? Megtalálhatja-e a kiutat gyászából, és kibékül-e anyjával, aki „üldöző tárgyként” zaklatja lányát ambivalens nevetésével a síron túlról is? Úgy tűnik, ebben a történetben a teljesebb élet utáni vágy eleve kudarcra van ítélve.” (Kulter.hu – Berán Eszter: Akkor sírok, ha nevetek)

“Egyenesen forradalmárnak nevezte a fiatal írót, amiért könyvének elsődleges célja, hogy megmutassa a korunkat meghatározó, új kapcsolati sémát, melyben a nő immáron nem passzív szereplő, hanem saját sorsának, saját szexuális életének kovácsa.” (Irodalmicentrifuga.hu – Murányi Zita: Megkésett jelentés)

“Ha fogjuk Terézanyut, Carrie Bradshaw-t és Freud Dóráját, bedobjuk őket a képzeletbeli mixerünkbe, és megnyomjuk az indítógombot, akkor minden valószínűség szerint Czapáry Veronika első regényének hősét, Viktóriát kell, hogy megkapjuk.” (Origo.hu – Csobod Luca: Díványon a lányregény)

1.490 Ft
Ekkor kapod kézhez: 2019. február 25.
64.900 Ft
Ekkor kapod kézhez: 2019. február 25.
1.490 Ft
Ekkor kapod kézhez: 2019. február 25.
2.490 Ft
Ekkor kapod kézhez: 2019. február 25.